Onze visie

Animatiehuis logo klein

Anders is Uniek!

Vanuit Animatiehuis is de overtuiging dat het belangrijk is om kinderen ruimte te geven om creatief bezig te zijn. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van een eigen creatieve, zelfverzekerde persoonlijkheid. Hierbij zijn er een paar punten die belangrijk zijn. We willen een eigen stijl van een kind stimuleren en deze niet met die van andere kinderen vergelijken. Zo leert een kind dat wat hij maakt mooi is, omdat het uniek is; niet omdat het past in de verwachtingen van de maatschappij. Daarnaast vinden we het belangrijk om kinderen serieus te nemen. Elk kind heeft zijn eigen mogelijkheden op zijn eigen ontwikkelingsniveau. Die mogelijkheden willen we (laten) zien en benadrukken. Ook willen we dat kinderen de creativiteit in andere kinderen leren zien en waarderen. “Anders is uniek.” Dit is de boodschap die we aan kinderen, maar ook ouders, willen meegeven. Welke cultuur, beperking of ontwikkelingsfase je ook beleeft, je bent uniek en dus mooi.

IMG_7122

Animatiehuis gaat uit van de gedachte dat kinderen baat hebben bij een plaats waar ze samen kunnen komen om doelgericht bezig te zijn met (creatieve) activiteiten, zonder dat dit per se afhangt van lidmaatschap, of vast terugkerende financiële verplichtingen. Wij denken dat het goed is om verschillende culturen, leeftijden en beperkingen samen te laten deelnemen waardoor ze elkaar zullen leren kennen en elkaar leren helpen. We kunnen ze, onder begeleiding, de verschillen leren accepteren.

Daarbij zijn we voor ouders een toegankelijke onderneming, waar ze hun kinderen kunnen brengen voor een fijne tijd, maar ook om vragen over opvoeding te kunnen stellen en waar ze elkaar kunnen ontmoeten.